fbpx

Wanneer kraamzorg regelen?

Gefeliciteerd, ben je op zoek naar kraamzorg? Kraamzorg regelen kan je het beste zo vroeg mogelijk doen. Je kan je al inschrijven na een bevestiging van de verloskundige, dit kan al tussen de 8ste en de 12e week zijn.

In Nederland heeft iedereen recht op 49 uur kraamzorg in de basisverzekering bij het geven van borstvoeding. Wij kunnen jou de uren garanderen indien wij jouw inschrijving voor de 20ste week van jouw zwangerschap binnen hebben.

Bij een inschrijving na de 20ste week kijken we altijd naar de mogelijkheden, en ben je op dat moment wel gegarandeerd van de minimale zorg.

Intakegesprek kraamzorg

Na uw inschrijving nemen wij binnen 48 uur contact met u op. Hierna zullen wij rond de 27ste week van de zwangerschap contact met u opnemen voor het inplannen van een intakegesprek. Dit kan bij u thuis zijn of telefonisch en vind doorgaans plaats voor de 32ste week.

Tijdens het intakegesprek verdiepen wij ons in uw gewenste kraamzorg. Heb je bepaalde wensen of vragen? We horen het graag. Op deze manier kunnen wij de kraamverzorgende beter afstemmen op de wensen en behoeften die er zijn.

Aanvraag kraampakket

In het kraampakket zitten alle benodigdheden die je nodig hebt tijdens een thuisbevalling en gedurende de kraamtijd. Het kraampakket kun je aanvragen bij je huidige verzekering.

Onze voorkeur is om het kraampakket voor de 5de maand van je zwangerschap aan te vragen bij jouw verzekering, dan ontvang je het nog ruim op tijd in de zwangerschap voordat je gaat bevallen.

Ervaringen van andere gezinnen

Ben je benieuwd naar de ervaring van andere gezinnen met de kraamverzorgsters van New Care Kraamzorg? Je leest hier hun ervaringen.

  Voor vragen: 085-0250555  Bevalling/spoedlijn, 24/7 bereikbaar: +31 6 17 10 57 57  of mail: info@newcare-kraamzorg.nl