fbpx

Opstart kraamverzorgster

Zorgeloze kraamtijd

Wij willen je graag een zorgeloze kraamtijd bezorgen. Dit begint al bij de intake voor kraamzorg! Onze kraamverzorgsters zijn er tijdens je bevalling thuis, na je bevalling. Ook als je baby de eerste dagen in een couveuse heeft doorgebracht zijn wij er voor je.

Intake kraamzorg

Zo’n zes tot zeven weken voor je uitgerekende datum krijg je een persoonlijk intakegesprek. Deze vindt plaats bij je thuis. Het intakegesprek is onder andere bedoeld om te kijken hoeveel uren kraamzorg je nodig hebt. Dit verschilt per gezin en per situatie. Ook wordt er een zorgdossier achtergelaten. Dit wordt gebruikt door de kraamverzorgster in de kraamperiode. Daarin is later terug te lezen wat er is gedaan en hoe het met moeder en baby ging. Tijdens het intake gesprek noteren wij de relevante gegevens die van belang zijn om goede zorg te kunnen leveren. Je moet hierbij denken aan het afstemmen van jouw verwachtingen over de kraamzorg en het beantwoorden van al jouw vragen.
Hoeveel uur kraamzorg wordt er geleverd?
Dat is vaak de belangrijkste vraag. Aan de hand van de landelijke richtlijn (indicatieprotocol) bepalen we de geïndiceerde uren, ofwel de te leveren uren.

Ervaring van gezinnen

Ben je benieuwd naar de ervaring van andere gezinnen met de kraamverzorgsters van New Care Kraamzorg? Je leest hier hun ervaringen. Na de kraamperiode kun je ook jouw ervaring met de kraamverzorgster achterlaten.  Zorgeloze kraamtijd

Mocht de zorgbehoefte veranderen

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er na het gesprek voor de intake voor kraamzorg iets is veranderd. Er zijn factoren die ervoor zorgen dat je meer of juist minder uren geïndiceerd krijgt. Enkele voorbeelden zijn: ziekenhuisdagen, gezondheidsproblemen of een tweeling. Dit wordt altijd in overleg met de verloskundige besloten en dan bij geïndiceerd. Het aantal afgesproken uren kan tot het einde van de zwangerschap altijd nog worden aangepast. Bij de bevalling en kort daarna zal de verloskundige, in overleg met de kraamverzorgster, jouw situatie opnieuw bekijken. Op basis van het landelijk indicatieprotocol kraamzorg kunnen zij beslissen dat de zorgomvang aangepast moet worden. Dit hangt af van hoe de bevalling verloopt. Tijdens de zorgverlening wordt nog eens bekeken of het geïndiceerd aantal uren nog voldoende is. Onze kraamzorg begint al bij een thuis bevalling. Overleg met de verloskundige wanneer je ons dient te bellen. Mocht je in het ziekenhuis zijn bevallen, dan neem je zo snel mogelijk contact op als je naar huis gaat. Wij zorgen er dan voor dat onze kraamverzorgster er zo snel mogelijk is. Ook in de avonduren. thuisbevalling

Thuisbevalling

Bevallen in je eigen vertrouwde omgeving heeft vaak een heel positieve werking op het verloop van je bevalling. Je voelt je vaak vrijer en hierdoor kun je je beter ontspannen. Zo zijn ook je partner en andere gezinsleden meer betrokken bij de komst van de baby. Wanneer de baby bijna wordt geboren belt de verloskundige ons op. Onze kraamverzorgster is binnen een uur bij je thuis. Zij zet alles klaar en ondersteunt het gezin gedurende de bevalling. Afhankelijk van het tijdstip van bevalling blijft zij nog minimaal 2 uur na de geboorte van de placenta om jou en je baby te verzorgen en te controleren. Zij ruimt alle spullen op die bij de bevalling zijn gebruikt. Belangrijk om te weten is dat deze uren tijdens een thuisbevalling niet in mindering worden gebracht op de met jou afgesproken kraamzorg uren. Bovendien vergoedt iedere zorgverzekeraar de verleende zorguren bij een thuisbevalling.

Kraamzorg na couveuseopname

Het kan gebeuren dat je baby na de geboorte nog een tijdje in het ziekenhuis moet blijven. Je mist dan, vooral bij een eerste baby, de adviezen van de kraamverzorgster die je normaal tijdens de kraamperiode krijgt.  Een aantal zorgverzekeraars stelt hun verzekerden, bij thuiskomst van de baby, alsnog in de gelegenheid een aantal kraamzorg uren te krijgen. Vraag bij jouw zorgverzekeraar na wat de voorwaarden zijn, dit valt dan onder couveuse nazorg/uitgestelde kraamzorg.

Ziekenhuisbevalling

Wanneer je thuiskomt uit het ziekenhuis, staat de kraamverzorgster binnen de met u afgesproken tijdstippen voor u klaar. Ook als je in de avond of ‘s-nachts thuiskomt. Zij blijft minimaal twee uur om jou en je baby te controleren. Ook geeft zij voorlichting over de zorg voor jezelf en je baby tijdens de avond en nacht. De volgende dag staat ze weer klaar om met de kraamzorg te beginnen.

  Voor vragen: 085-0250555  Bevalling/spoedlijn, 24/7 bereikbaar: +31 6 17 10 57 57  of mail: info@newcare-kraamzorg.nl