fbpx

Weeën en opwekken

Neem voldoende rust

Aan het eind van je zwangerschap zijn er in je lichaam tal van processen aan de gang. Zorg goed voor jezelf, vertrouw op je eigen intuïtie en maak contact met je baby. Een kind dat goed beweegt, is in goede conditie. Een kind dat goed beweegt heeft nog genoeg vruchtwater. Leef in het moment, ook al weet je niet wanneer het gebeurt. Doe liever dingen waar je blij van wordt, zorg voor voldoende slaap en rust, en geef je lichaam de tijd. Zo voel je je een stuk beter en zal je zien dat je lichaam eerder klaar is voor de bevalling.

Drink vrouwenmantelthee

Vrouwenmantel is rijk aan tannine. Deze stof heeft een samentrekkende werking op de baarmoeder. Vanwege het effect op de baarmoeder is het niet aan te raden vrouwenmantelthee te drinken tijdens de eerste maanden van de zwangerschap. Ben je over de veertig weken en mag de baby komen, dan is deze thee juist een aanrader. Driemaal daags een kop vrouwenmantelthee kan de bevalling op gang brengen en zorgt dat de bloeding daarna sneller afneemt. Ook heeft het een positief effect op het herstel van de baarmoeder na de bevalling.

Neem een voetreflexmassage

Een voetreflexmassage kan je helpen om te ontspannen en om de baarmoeder te stimuleren. voetreflex is een techniek die afkomstig is uit de traditionele Chinese geneeskunde. En buiten het feit dat dit enorm stimulerend werkt, is het ook nog eens heerlijk ontspannend.

Weeën opwekken met seks

Misschien moet je er niet aan denken, maar tijdens seks stromen de bevallingshormonen door je lijf. In het sperma van je partner zit het hormoon prostaglandine en dit maakt de baarmoedermond zachter en rijper. Tijdens een orgasme komt er oxytocine vrij: een essentieel hormoon voor de bevalling. Het zorgt ervoor dat je baarmoeder gaat samentrekken wat stimulerend kan werken om de weeën een zetje te geven. De gynaecoloog gebruikt deze hormonen ook om je baarmoedermond zacht te maken als hij of zij je gaat inleiden. Heb je al gebroken vliezen? Dan mag je geen seks meer hebben in verband met infectiegevaar.

Weeën opwekken met strippen

Als je de uitgerekende datum bent gepasseerd, zal de verloskundige waarschijnlijk voorstellen je te strippen. Dit is een middel om een natuurlijke bevalling nog vóór de 42 weken op gang te laten komen. Strippen wordt meestal gedaan in de 41e week. Vanaf week 41 is het strippen van de baarmoedermond een effectief middel om de bevalling op gang te brengen. De verloskundige woelt dan met een of twee vingers de vruchtvliezen van de baarmoederwand los.

  Voor vragen: 085-0250555  Bevalling/spoedlijn, 24/7 bereikbaar: +31 6 17 10 57 57  of mail: info@newcare-kraamzorg.nl