fbpx

Verzekering en vergoedingen

Kosten en vergoedingen in de kraamzorg

Kraamzorg en bevallingsassistentie vallen binnen de basiszorg waarvoor iedereen in Nederland is verzekerd via de basis ziektekostenverzekering. Voor de kraamzorg wordt een wettelijke eigen bijdrage in rekening gebracht, dat ieder jaar door het Landelijk Indicatie Protocol wordt bepaald. In 2018 is dit €4,30 per uur (Nza 2018).

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, wordt de eigen bijdrage van de kraamzorg in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Check daarom altijd jouw polisvoorwaarden van je zorgverzekering, omdat iedere polisvoorwaarden weer anders zijn.

Bepaal zelf je kraamzorg

Je mag zelf bepalen van welke kraamzorgorganisatie jij de kraamzorg wilt. Wij werken met de meeste zorgverzekeraars samen. Heb je vragen over de kosten? Bel ons gerust op!

Gemiddeld komt de eerste indicatie tijdens het intakegesprek uit op ongeveer 49 uur kraamzorg. Deze uren zijn exclusief de uren voor de assistentie bij de bevalling. De wettelijke minimale zorg is 24 uur gedurende de eerste 8 dagen van je kraambed, gerekend vanaf de geboortedag van de baby.

Opstart kraamverzorgende

New Care Kraamzorg wil jou graag een zorgeloze kraamtijd bezorgen. Vanaf het eerste moment zijn wij aanwezig om ervoor te zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Lees hier meer over de opstart en intake van de kraamzorg

  Voor vragen: 085-0250555  Bevalling/spoedlijn, 24/7 bereikbaar: +31 6 17 10 57 57  of mail: info@newcare-kraamzorg.nl