fbpx

Uren Kraamzorg

Aantal uren kraamzorg

Het aantal uren en dagen kraamzorg die je nodig hebt zijn afhankelijk van de gezinssituatie, het verloop van de bevalling en jou herstel na de bevalling. Hier zijn landelijke richtlijnen voor die elke kraamzorg organisatie op dezelfde manier toepast. Indien er geen bijzonderheden zijn is dit 45 tot 49 uur verdeeld tot en met de achtste dag na de bevalling. Tijdens het intakegesprek zullen wij de uren bespreken en de behoefte vaststellen.

Meer of minder uren

Bij de het opstarten van de kraamzorg wordt bekeken of de toegekende uren van intake nog van toepassing zijn. Er kunnen zich verschillende situaties voordoen waarvoor wij de uren omhoog of omlaag kunnen bijstellen. Afhankelijk van de situatie na de bevalling en de wens van het gezin zelf.

new born
nazorg bevalling

Couveuse Nazorg

Als je baby tot tien dagen na de geboorte in het ziekenhuis heeft moeten verblijven, kan je gebruik maken van couveuse nazorg of uitgestelde kraamzorg.

Couveuse nazorg is alleen niet hetzelfde als reguliere kraamzorg. Huishoudelijke taken vallen niet onder couveuse nazorg. Deze nazorg is vooral bedoeld om je wat meer vertrouwen te geven na de thuiskomst van je baby. Je krijgt tips en handvatten voor de verzorging van je kindje thuis. Want, ondanks dat je misschien in het ziekenhuis al heel veel zelf deed en hebt geleerd, thuis is het toch weer even wennen!

Extra Zorguren

Vraagt jouw situatie naar precieze afgestemde extra uren? Het is altijd mogelijk om voor eigen rekening meer zorguren af te nemen.

Neem bij vragen hierover  contact op tijdens kantooruren met tel. 085-0250555, of middels het contactformulier

  Voor vragen: 085-0250555  Bevalling/spoedlijn, 24/7 bereikbaar: +31 6 17 10 57 57  of mail: info@newcare-kraamzorg.nl