fbpx

Flesvoeding

Als je van plan bent je kind flesvoeding te geven, heb je het volgende nodig:

  • Minimaal 2 flessen met een duidelijke maatverdeling en een inhoud van 240 cc.
  • 2 of 3 spenen.
  • Een flessenborstel.
  • Flesvoeding in poedervorm.
  • Een flessenwarmer of magnetron.

Hoe kies je de juiste flesvoeding?

Er zijn verschillende soorten zuigelingenvoeding in poedervorm, die allemaal worden aangemaakt met water. Meestal is de voeding gebaseerd op koemelk en nauwkeurig afgestemd op de spijsvertering van je baby.

Over het algemeen wordt in het begin de standaardvoeding geadviseerd. Deze lijkt het meest op moedermelk. Op de verpakking staat ‘volledige zuigelingenvoeding’, dat betekent dat alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft in de voeding zitten.

Veiligheid kunstvoeding 

Alle kunstvoeding in Nederland is veilig. Voor de samenstelling van kunstmatige opvolgmelk gelden wettelijke EU-richtlijnen. Elk merk moet aan die richtlijnen voldoen.

Geitenmelk als optie

Je kunt ook kiezen voor geitenmelk flesvoeding. Geitenmelk is lichter verteerbaar vanwege een bepaalde vet- en eiwitsamenstelling.
In de maag wordt een zachte massa gevormd die makkelijk wordt afgebroken en waardoor voedingsstoffen snel worden opgenomen.

Let op: als je kind een medisch vastgestelde koemelkallergie heeft, is geitenmelk flesvoeding géén geschikt alternatief. Want ook geitenmelk bevat (hoewel een kleine hoeveelheid) het allergie-veroorzakende eiwit. Overleg dan altijd met je arts of consultatiebureau over de voeding.

Voedingshouding

Bij het geven van de fles is de houding belangrijk; hou de baby na de voeding langer rechtop, laat hem goed boeren en geef eventueel wat vaker kleinere porties.

  Voor vragen: 085-0250555  Bevalling/spoedlijn, 24/7 bereikbaar: +31 6 17 10 57 57  of mail: info@newcare-kraamzorg.nl